Аюрведични масажи

аюрведични масажи
Аюрведични масажи за здраве и дълголетие правят живота ви по-приятен и красив – изпълнен с жизненост, енергичност и вдъхновение!
Аюрведа-знание за живота. Когато говорим зa Аюрведа ние трябва да знаем, че се заемаме с една наука която е в нас. Тя е заложена в нашето тяло. Според Аюрведа човешкото тяло е облекло за душата, така както дрехите ни са облекло за тялото. Но ако дрехите са вече умъртвена материя, то тялото е жива материя. То има собствен интелект, който е различен от нашия ум. Телесния интелект познава законите на природата и се съобразява с тях. Интелекта на тялото знае своята конституция и се съобразява с нея. Когато ние започнем да се вслушваме в него ще започнем да водим така наречения природосъобразен начин на живот. Тогава болестите ще ни навестяват по-рядко, и животът ще се удължи. Истината е елементарна трябва да се вслушваме в интелекта на тялото, а не в прищявките на ума. Това е най-елементарното обяснение на философията на Аюрведа.

аюрведа масажи
Аюрведа лекува с храни, лекарства и отрови. Една от процедурите за лекуване на тялото е масажът. Аюрведичният масаж се изпълнява с масло. Дори той се нарича Снехана чикитса на санскрит, което преведено на български означава здравословно омасляване. Когато се прави Аюрведичен масаж, ползите са:
- премахва сухотата на кожата и предава еластичност,
- свежест,
- втечнява, увеличава воднистите секреции и подпомага тяхното отстраняване,
- омекотява тъканите, подхранва ги и ги смазва като по този начин им придава гъвкавост,
- храни и предпазва тъканите,
- подпомага процеса на отделяне на отпадните материали (пот, урина и фекалии)
- всяка от формите на вата има своя посока на движение и омасляването ги насочва в нормалната им посока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>