Българите и aюрведа

аюрведа

През второто хилядолетие Арийците завладяват територията на днешна Индия, където е съществувала културата известна като Мохенджодаро. Там те създават държавата Бхарата, която впоследствие арабите и европейците наричат Индия по името на река Инд. Те създават богата култура позната като Ведическа и по-късно като Упанишади. Известно е, че всеки народ, който има в името си „ари“ е арийски народ като бълг-ари. В потвърждение на това твърдение може да се споменат много факти, но ние ще се спрем само на някой по-интересни факти за ведите, аюрведа и България.

1. Според индийската митология бог Кубера е бог на изобилието, богатството и плодородието.
– Кубер син на канасювиги Кубрат и брат на канасювиги Аспарух. Канкаяна от Балх / древна България, сега щат в Индия / участник в срещата на мъдреците създали Аюрведа.
2. Капила създателя на Самкхя философията / син на риши Кардама / – Theos Bernard Hindu Phylosophy авторът посочва факта в произведението си.
3. Ние Българите имаме един израз.- Той не е читав – Когато искаме да кажем за някого, че не е с ума си.
- Читта каналът на съзнанието, на ума, през него протича мисълта.
5. Българите са описани и в Махарабхата като участници в най-голямата битка в древността.
6. Български наименования има в почти цяла Азия. Едно от тях е езерото Тангра – езеро достатъчно голямо да се види на картата на североза-пад от Лхоце.
7. Не на последно място е достатъчно да си припомним Българската Азбука

А- азъ
Б- буки
В-ВЕДИ
ВЕДИ – мъдроста оставена ни от Арийците и запазена в Индия.

Един коментар за “Българите и aюрведа

  1. кума лиса казва:

    Провинция Балх има в Афганистан където се извисяват руините на древният Балх, а главен град на провинцията е Мазари -Шариф. А историческите Мохенджо-Даро и Харапа са в територията на днешен Пакистан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>