Аюрведа масажите

масажи пловдив

масажи пловдив

Според Аюрведа (аю-живот и веда- знание) човешкото тяло е изградено от 7 вида тъкани: плазмена, кръвна, мускулна, масна, костна, нервна и репродуктивна и тялото не се разчленява на труп, глава крайници и т.н. Тя е природосъобразна медицина и гледа на тялото като на психосоматично цяло и смята, че менталното, емоционалното и психичното състояние на човека въздействат върху него. Масажно Студио Веда 4 твърди, че според Аюрведа съотношението тяло, ум, душа е едно цяло. Ведическата наука заявява, че тялото има свой собствен интелект, който е различен от човешкия ум. Интелекта на тялото познaва много добре законите на природата, на слънцето, луната и др. планети. Ако ние се вслушаме в него то болестите ще започнат да нападат тялото на един много по-късен етап от живота и с това човешкият живот ще се удължи. Според студио Веда 4 интелекта на тялото знае много добре какви храни са подходящи за всеки един човек, кога трябва да се храни, кога трябва да почива и т.н. Но това не означава, че трябва да се абстрахираме от ума, всъщност човешките болести се зараждат най-напред в ума. За това те винаги се разглеждат като едно цяло.

масажи пловдив
Западната техника на масаж безспорно е достигнала високо ниво. Тя знае как се масажират: глава, крак, труп и т.н., и като техника тя е съвършена. Но те не познават собствената си природа, не са осъзнали себе си, и съответно още по-малко могат да познават природата на своите пациенти.

Като се съобразява с твърдението, че тялото се състои от тъкани студио Веда 4 твърди, че то се подхранва по два начина:
1. През устата чрез храната, която поемаме.
2. През кожата.

Аюрведа съветва върху кожата да се поставя само това, което може да се постави в устата. Не е на добре да се използват най-различни козметични препарати, особено тези, които са обработени с химикали, защото те попадат в тялото през кожата и по-късно дават своето поражение.

масажно студио пловдив
Студио Веда 4 прави Аюрведични масажи, чрез които основно се подхранват тъканите, съобразяват се с тялото (конституцията) на всеки човек и в зависимост от него се определят маслата, есенциите, билките и др. необходими субстанции, с които се изпълняват масажите. Материалите, с които се изпълняват масажите са само натурални придобити по подходящ начин без да се губят техните качества. При тях не се допуска обработване с химикали или способи, които да ги токсикират и те нямат странични ефекти както е при по-голямата част от козметичните материали.

пловдив масажи
Според масажно студио Веда 4 за изпълнението на Аюрведичните масажи е необходимо да се изхожда от познанието, че човешката приода е едно (тяло, ум, душа), на второ място трябва да се познава природата, конституцията (най-напред своята, след това и на пациента), на трето място да се познава структурата на тялото (тъканите тяхната дълбочина), начините на неговото подхранване, субстанциите, с които се подхранва съответните тъкани, техниките на масаж според Аюрведа и т.н.

Аюрведа масажите са насочени основно към подхранване на тъканите. Ние изпълняваме масажите предимно с масла като целта им е да намалеят или премахнат болките в ставите, невралгиите. Тъкани като мускулна и масна са на повърхността и се подхранват най-добре. Това особено добре се проявява при кожата, която става Еластична нежна бляскава и гладка.

Разликата между използването на козметика и Аюрведа масажите, е че маслата използвани от студио Веда 4 попиват в тялото и подхранват тъканите. Студио Веда 4 използва масла есенции и билки, които не са обработени с химикали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>