Аюрведа и вегетарианството

Здравейте приятели,
в тази статия решихме да продължим предната статия за Аюрведа, храни и вегетарианство. По принцип в Аюрведа всичко се яде, но специално според нашето масажно студио в Пловдив, ние препоръчваме и наблягаме на вегетарианската диета и смятаме, че това определено е по-полезно и здравословно за човек. Тъй като и с масажите си целим да повишим здравето и способностите на човек, затова решихме обаче да не се ограничаваме само в масажите, но и също да приказваме за различните храни.

масажи пловдив | Аюрведа и вегетарианство
Вегетарианството според Аюрведа – Когато разглежда храната, Аюрведа изхожда от гледната точка, че трябва да се консумира това, което е необходимо на тялото. Храната с месо или без месо дава енергията на тялото. За това, когато разглеждаме въпроса за храненето ние го съобразяваме с водещата доша / пракрити – конституцията / и моментното здравословно състояние / викрити / и не изключваме месната или безмесната диета. Веда 4 съобразява подходящата месна или безмесна диета за съответния човек. Но разглеждайки въпроса за вегетарианството ние в съответствие с Аюрведа даваме приоритет на вегетарианството. Вегетарианството според нас препоръчва храна, която е по-здрава, която се разгражда по-трудно. Едно тяло, което е изградено от вегетарианска храна е с по-здрави тъкани, с по-силен имунитет, и по-дълъг срок на разграждане на тъканите. Растителната храна доставя всички хранителни субстанции необходими на тялото, които засилват нашата човешка чувствителност, чиято основа е астралното тяло. Разграждането на животинската тъкан за да се превърне в субстанция необходима за изграждане на човешката тъкан не става лесно. Месото съхранява своите животински енергии, които заместват човешката тъкан, те не могат да се усвоят и преобразуват в подходяща съставка изграждаща човешката тъкан. Животинската храна запазва качествата на месоядните животни като агресия, похот, страх, насилие и др. Усвояването на животинската храна разстройва и ума, и нервната система. Месото предава разрушителната животинска сила на клетките, а то залага като основа деградационните процеси на разболяването и разграждането в тях. Фината енергия на месото на съществата, които консумираме внася смъртта в ауричното поле, и обременява човешкото астрално тяло с неговите отрицателни емоции и впечатления. Тъканите изграждани от месо са тежки и задръстват каналите, особено на ума, което води до неговата интелектуална и морална деградация. Животинската храна води до насилие и престъпления, до верска и етническа нетърпимост, те са характерни за общества, които консумират месо. В края на краищата насилието над животните, които са одушевени макар и на много по-ниско равнище никога няма да ни позволи да превъзмогнем насилието срещу себе си, насилието между хората и ще продължим да се въртим в омагьосания кръг на лъжи, кражби, воини и т.н.
масажно студио пловдив | вегетарианство
В повечето други Аюрведични студия нямат нищо против месото и го препоръчват за лечение и има случаи, където са прави. Ако някой ходи на хемодиализа например му се налага да яде пилешко иначе нещата ще са влошат. Има и други такива случай, където няма как, но пак като цяло яденето на месо не води до нищо хубаво и нашето масажно студио в Пловдив твърдо препоръчва вегетарианската диета.
Достатъчно е да отворим очите си и да видим фактите без да ги обясняваме, а те са продължителността на живот на фауната е многократно по-голяма от тази на флората. Най-лесното, което може да направи всеки човек е да сравни живота на дърветата дъб: 60-70г; бук до 140г. , някой тополи между 500-1000г.. е нека всеки сам да прецени дали има животно, което живее толкова дълго. За много това навярно ще е абсурден пример, но все пак той съществува и трябва само да го приемем, колкото и невероятен да е. Ненасилие, това е паролата за нашата храна, ненасилие към душите на по-ниско развитите същества като животните.

студио за масажи пловдив | Значението на вегетарианството
Това е, в което ние вярваме и твърдим, че значително ще помогне на човек да има по-здравословен и по-качествен начин на живот. Масажите са голяма сила за възстановяване и подхранване на човешкото тяло със сила, но ако това се съчетае и с други неща, като вегетарианство както и с много други полезни неща, човек ще е способен на много повече и ще води един много по-щастлив и качествен живот. Можете да посетите нашето масажно студио в Пловдив или да ни пишете на имейл ако имате интерес от съвети по здравословни проблеми или правене на преглед за установяване на дошите на даден човек и определяне на видовете храни, които той трябва да се храни и са най-благоприятни за него.

Тука също можете да получите още информация за вегетарианството.

2 коментара за “Аюрведа и вегетарианството

  1. joko казва:

    варен дъб с топола алангле за дълголетие :D:D:D

  2. joko казва:

    абе ,вие не сте ли гледали по дискавъри :D за галапагоските костенурки дека живеат по 300 години ,дай малко да почнеме да мислиме ,стига копи-пейст

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>